Седмица посветена на Йовковото творчество

С поднасяне на венец пред паметника на Йордан Йовков от учениците от начален етап приключи културната седмица в училище посветена на Патронния празник, който отбелязваме на 21 ноември всяка година. През изминалата седмица учениците активно се включиха в обявените конкурси и инициативи като “възпяха” Йовковото творчество.

Очаквайте скоро резултатите от конкурсната част!:)

Йовковите творби имат своя свят, своята атмосфера и са неразделна част от времето, което изразяват. Отправяме поздрав към Вас с един от емблематичните цитати от творчеството му: “Нека във всяка българска къща да има по някоя българска книга- хубава книга, която и да била, от когото и да е. Тя може да бъде една вещ, но може да стане и една светиня.”

Към албума от снимки…

Информацията предостави Мария-Луиза Христова – педагогически съветник


Честит празник!
По повод Патронния празник на училището, учениците от СУ “ Йордан Йовков“ написаха есета на тема „Моето училище“. Училище с традиции, училище с история. Училище с буден дух, където ученици и учители продължават да търсят словото и силата на словото, което създава, променя и развива младите хора.
Тук ще прочетете и най–добрите есета: https://bit.ly/30JeQ6W

Учениците от начален етап сърдечно поздравяват ръководството, учителите, учениците и всички, които се трудят неуморно в нашето любимо училище! Бъдете здрави!

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.