Открит урок по изобразително изкуство

Днес, 6.10.2021 г. в СУ “Йордан Йовков”, гр. Тутракан се проведе открит урок по изобразително изкуство с учениците от 4 “а” и 4 “б” клас. Във фоайето на учебното заведение  госпожа Анелия Калдарева и госпожа Румяна Ангелова, които са  техни преподаватели по предмета въведоха учениците в темата „Паметниците на културата“. След това уредникът в местната галерия Александър Димитров запозна децата с паметниците на територията на Община Тутракан.

На  урока присъстваха група студенти от факултета по Изобразително изкуство към ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Велико Търново със своите ръководители. Те помогнаха на учениците в рисуването по поставената тема. Обучаващите се възпитаници в Школата по Изобразително изкуство при ОЦИД също взеха участие в урока със своите напътствия и подкрепа към малките ученици.

Четвъртокласниците бяха изключително развълнувани от събитието. В края на часа получиха подаръци. От картините им ще бъде направена изложба в началния корпус на училището.

снимки…

Информацията предостави Мария-Луиза Христова – педагогически съветник.

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.