Здравословното хранене на децата и учениците

На 05.11.2020 г. в СУ „Н. Й. Вапцаров“, гр. Силистра се проведе кръгла маса за споделяне на опит и идеи на тема „Здравословното хранене на децата и учениците“. Водещ на събитието бе госпожа Пепа Лазарова – началник на отдел „ОМДК“, РУО – Силистра. На срещата присъства и ст. експерт по природни науки и екология към РУО-Силистра – госпожа Снежана Пенева.

Нашето училище бе представено от екип от ученици от 11.б клас – Диляра Рашидова, Елени Ванева и Ралица Борисова, които представиха презентация и книга на тема „Храните на бъдещето“. Техен ръководител бе госпожа Бисерка Симеонова, учител по Биология и здравно образование в СУ „Йордан Йовков“.

Представянето на момичетата бе определено като свежо и колоритно.

В организираната кръгла маса участваха и учениците от начален етап с техните родители и учители. Те положиха много усилия и прекрасно се справиха с изготвянето на мултимедиен продукт на тема „Храна от градината – Здраве“.

Учениците от 1-ви клас заедно със своите учители приготвиха плодови и зеленчукови салати, след което се насладиха на вкуса им. С помощта на пластилин изработиха даровете на градината, научиха кратки стихчета и отгатваха гатанки за тях.

Учениците от 2-ри клас научиха за лековитата сила на билките и се научиха да ги разпознават.

Третокласниците и техните родители приеха предизвикателството да приготвят здравословна храна у дома.

Никол от 4.а клас подготви презентация на тема „Здравословно хранене“ и я представи пред своите съученици, а малките репортери, ученици от 4.б клас потърсиха отговор на въпроса „Какво е значението на цветовете на плодовете и зеленчуците и каква е връзката им със здравето?“, като отговорите получиха в интервю от своите родители.

В деня на събитието съвместната работа на ученици, родители и учители бе достойно представена от госпожа Елена Николова, учител в начален етап в СУ „Йордан Йовков“.

презентация…

За пореден път показахте и доказахте, че съвместната работа на ученици, родители и учители води до успех!

Информацията предостави Сашка Атанасова – педагогически съветник
Публикувано в Без категория. Постоянна връзка.