СУ „Йордан Йовков“ – на картата на codeweek.eu в седмицата на програмирането

Европейските дни на програмирането /5 – 25 октомври/ са дело на доброволци, популяризиращи програмирането в своите страни в качеството си на посланици на Седмицата на програмирането. Всички провели събития по време на седмицата — училища, учители, клубове по програмиране, библиотеки, публични органи — ги добавят на интерактивната карта на сайта codeweek.eu.

Целта е да се повиши интереса към технологиите, инженерните науки и математиката, да се свържат хората с интерес към програмирането от цяла Европа. Защото програмирането дава възможности! Да програмираш означава да твориш!

Програмирaнето учи на логическо мислене, решаване на проблеми, креативност, критично и аналитично мислене и работа в екип.

90 % от работните места в наши дни изискват дигитални умения, включително програмиране.

В Средно училище «Йордан Йовков» – Тутракан бяха проведени две събития под мотото “FunnyCode”– за начален и за гимназиален етап.

Малките дигитални познавачи от 1.а, 1.б, 2.а и 3.а клас се забавляваха като кодираха три вида програмируеми устройства, изучаваха тяхното управление с команди и блокове и успяха да задвижат роботчетата по трасе с предварително зададена цел, а гимназистите от 10.а и 10.б клас получиха основни познания за кодиране в средата App Invertor и успяха да създадат първото си мобилно приложение за Android.

Ученически съвет при СУ „Й. Йовков“, гр. Тутракан

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.