По-различен първи учебен ден!

 

Учебната 2020/2021 година започна присъствено, при спазване на противоепидемичните мерки и на указанията за провеждане на учебен процес дадени от Министерството на образованието и науката.

Най-малките ученици – първокласниците се представиха отлично със своите песни и стихчета на празнично украсената сцена, в двора на училището, под ръководството на г-жа Стефка Станкова и г-жа Николинка Славейкова. Те бяха приветствани от г-жа Анка Атанасова, която от тази учебна година е новият директор на училището. Гостуваха д-р Димитър Стефанов, кмет на Община-Тутракан и г-жа Дарина Иванова, заместник кмет.

Ина Искрова, ученичка от 12.б клас направи обръщение към учениците от 8. клас, които за първа година ще се обучават в нашето училище.

Не бяха забравени учениците, които със своите постижения доказаха и защитиха правото си да получат плакета „Ученик на годината“ за учебната 2019/2020 година. Това са Надя Лазарова от прогимназиален етап и Дамян Лазаров от гимназиален етап на обучение. Поздравителен адрес получи д-р Стоянка Димова – родител на учениците.

От тази учебна година СУ „Йордан Йовков“ е в списъка на иновативните училища. Това дава възможност да се изучават факултативно дигитална математика в начален етап, интерактивен графичен дизайн в пети клас и уеб програмиране в осми клас.

Да бъде успешна и здрава учебната година за всички ученици, учители и училищен персонал!

Към албума…

Публикувано в Без категория. Постоянна връзка.