Денислав Маринов в европейските институции в Брюксел

Дванайсетокласникът от СУ „Йордан Йовков“ Денислав Маринов посети Европейската комисия и Европейския парламент в Брюксел от 20 до 22 ноември т.г. На тази визита той беше поканен от Бюрото на ЕП в София заради дейното си участие в кампанията „Този път ще гласувам“ заедно с други младежи от страната.

На 9 май гимназистът организира едночасово събитие в своя клас, силно насочено към ролята на ЕС в нашия живот и важността на вота за Европейски парламент същия месец. Подкрепен с материали от българските представители на европейската институция, активистът постигна особен успех сред връстниците си и ги вдъхнови да гласуват на Европейските избори 2019 .

Основна част от посещението беше гостуването в седалището на Европейската комисия на 21, където слушаха лектори както от кабинета на Мария Габриел, така и българи работещи в евроадминистрацията. На фокус бяха поставени ресорите, които са поверени на българския еврокомисар – младежта, иновациите и културата, в частност изследванията, образованието и дигитализацията. На същия ден беше дискутирана темата за регионалната политика по време на официалния обяд, предложен от ЕК. Последният ден беше отделен за Европейския парламент, като институцията беше представена в дълбочина заедно с тенденциите, които се наблюдават сред евродепутатите. За финал на официалната част остана снимката в пленарната зала на народните представители. Последните часове участниците използваха за разходка из Брюксел и обиколка из забележителностите на града – Дом на Европейската история, Гран Плас със своите шоколатерии, Манекен Пис (Пикаещото момченце) и огромният монумент Атомиум. Поздравления за Денислав с пожелание за бъдещи успехи като ученик и студент.

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.