XXVIII Международен екологичен форум

„Един град, една река, една съдба“ е темата, с която Денислав Златков Маринов от 11.б клас се представи и зае първо място на XXVIII Международен екологичен форум „Сребърна – 2019“, посветен на Световния ден на околната среда – 5 юни. Ръководител на Денислав е г-жа Бисерка Симеонова.

Форумът се проведе от 31.05. до 1.06.2019 г. в град Силистра. Участниците бяха от две възрастови групи с общо 22 проекта. Ученици от град Констанца, Румъния гостуваха на форума.

За да постигне отличния си резултат Денислав извърши редица дейности:

  • Проучи видовото разнообразие по река Дунав и изследва рибните популации;
  • Проучи чистотата на брега на река Дунав и видовете замърсители;
  • Изработи флаери за проекта;
  • Изработи плакати с рецепти за рибена чорба и мамалига;
  • Създаде мултимедийно помагало за видовото разнообразие на р. Дунав;
  • Изготви ученически доклад за екологичното състояние на р. Дунав.

Диляра Мелин Рашидова от 9.б клас с ръководител Диана Цвяткова, спечели специалната награда на Регионалната инспекция на околната среда, гр. Русе с проекта си „Пътеводител за живот без отпадъци. Ученичката впечатли журито с работата си, като заслужи почетния приз за разработката си, отличена за приложимостта си във всекидневието на подрастващите.

Проектът е продължение на успехите на клуб „Зелени“, заели трето място с работата си по екологични проблеми през 2017 г. на същия форум.

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.