Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

Празник е! Тържествен и възторжен, празник на българския дух, култура и писменост. Ден, в който се прекланяме на българския учител, на културните дейци и на създателите на българската писменост.

Гости на тържеството бяха д-р Димитър Стефанов, г-жа Петя Князова, г-жа Стефка Станкова, г-н Данаил Николов, родители, бивши учители.

Първият музикален поздрав беше от най-малките с ръководители г-жа Маргарита Манолова и г-жа Елена Николова.

Номинирани за приза „Ученик на годината“ от начален етап на обучението бяха Краси Паскова Желязкова, Ана-Никол Ивелинова Златарова, Ана-Мария Николова Атанасова, Надя Драгомирова Лазарова, Албена Добромирова Стоянова, Мартин Николаев Караджов. Учениците са от четвърти клас с отличен успех, класирани на призови места в извънкласни дейности.  С приза бяха удостоени Краси Паскова Желязкова и Ана-Никол Ивелинова Златарова.

На сцената се изявиха Елица, Бояна и Шейда от вокална група „Щурчета“ с ръководител Антония Камбурова, преди г-жа Анелия Калдарева да връчи приза „Ученик на годината“ на Селма Молла от 6. клас. От прогимназиален етап на обучение бяха номинирани Йоанна Димитрова и Юсеин Поси от 5. клас, Дилара Мехмед, Йоана Стойчева от 6. клас и Гергана Бончева от 7. клас.

От гимназиален етап на обучение номинирани бяха Дамян Лазаров и Калина Василева от 8. клас, Любомира Бойчева от 9. клас и Денислав Маринов от 11. клас. Отличието „Ученик на годината“ получи Дамян Лазаров.

За всички ученици отличени на призови места в олимпиади и състезания бяха музикалните поздрави на учениците от вокалните групи „Слънчева усмивка“ и „Мелъди тийнс“ с ръководител г-жа Доротея Бальовска.

За поредна година родолюбиви ученици от нашето училище ще получат стипендия на името на д-р Румяна Раднева. Това са Краси Паскова Желязкова и Надя Драгомирова Лазарова от 4. клас, учениците от 8. клас: Дамян Драгомиров, Кристиян Руменов, Донован Евгениев, Красен Красимиров и Теодор Трифонов.

Ученици изявени в област Природни науки получиха грамоти от г-жа Габриела Миткова – Началник РУО, Силистра. Това са Дениз Невзад от 7. клас, Ганка Гвоздейкова от 8. клас и Диляра Рашидова от 9. клас.

Днес, 24 май 2019 год. нашите дванадесетокласници се сбогуваха с училището и своите учители. Приветствие към тях отправи Нихал Салим от 11. клас. Г-жа Калдарева връчи приза „Отличник на Випуск 2019“ на отличниците и активни участници в училищния живот – Ванина Димитрова, Габриела Косулиева, Даяна Тодорова, Денислав Василев, Петя Слободанова, Теодора Атанасова и Александра Гогова. За тях и за всички зрелостници беше песента „Един неразделен клас“ в изпълнение на Гергана Златкова и Виктория Андреева от 10. клас.

И всичко бързо отмина, но трепетите и вълненията ще се помнят, както и напускането на училището под дванайсетте венеца, всеки един от които е символ на една изживяна учебна година. На добър час!

към албума…

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.