Европейски ден на езиците

 На 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. Учителите от МО „Чужди езици“ организираха празник с участието  на ученици от 1. до 12. клас. Те изработиха постери, попълваха кръстословици и пяха на своите съученици с посланието – Учете чужди езици!

Голямо е езиковото и културно многообразие в Европейския съюз и извън него. Трябва да учим езици, за да общуваме помежду си, защото взаимното опознаване на езиците ни сближава.

„Открий богатството на европейските езици!“ е мотото на изданието през 2021 г.

Информацията предостави Мария-Луиза Христова – педагогически съветник

снимки…

Европейски ден на спорта

Днес, 24.09.21 г. – Европейски ден на спорта бяха създадени условия за забавления чрез физическа активност за учениците от 1. до 12. клас. Проведоха се разнообразни спортни дейности. Учениците от 1. до 4. клас танцуваха и играха народни хора в училищния двор. 5.а, б клас се включиха в спортната игра Народна топка. Момичетата от 6. и 7. клас пробваха своите футболни умения, а момичетата от 7.а, б клас играха волейбол. Проведоха се индивидуални срещи по тенис на маса, в които се изявиха Надя Лазарова, 7. клас; Селма Молла, 9. клас; Синем Али, 9 клас; Полина Гвоздейкова, 7. клас; Янислав Марков, 9 клас; и учениците от 11. клас – Алекс Димитров, Кристиян Тодоров, Иво Инджев и Красен Неделчев. Момичета и момчета от 8.а, б кл. играха волейбол на открито. При момчетата от 9. кл. победители във футболната среща бяха 9.а клас. Футболни срещи се проведоха и между учениците от 10., 11. клас срещу 12. клас. В народните хора се включиха момичетата от 9., 10. и 12. клас. В стрийтбол по двойки се състезаваха Дамян Лазаров и Иво Инджев от 11. клас и Алтан Амза и Деян Черкезов от 10. клас.

Снимки: Ивелина Стоянова и Мартина Георгиева

към албума…

Честит първи учебен ден!

Спорна и успешна учебна 2021/2022 година на всички ученици и учители!

Гостува ни Женя Калева, автор на документалния стенопис върху фасадата на училището, чрез който е пресъздаден живота и творчеството на писателя Йордан Йовков. Сега училището ни има нов облик и излъчване. Благодарим, Женя Калева!

Днешният празничен ден за нашето училище бе тържествен, защото посрещнахме уважавани гости от факултет „Изящни изкуства“ към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“  – доц. д-р Светослав Косев – декан на факултета, д-р Атанас Марков – главен асистент, доц. Борис Желев – ръководител катедра „Стенопис“. Тяхното присъствие е във връзка с новооткритата изложба „Взаимодействие с въображаема реалност“ във фоайето на училището.

С внимание ни удостоиха и д-р Димитър Стефанов –кмет на Община Тутракан, г-жа Дарина Иванова – зам. кмет, г-н Нехат Кантаров – председател на Общински съвет, Тутракан.

За малките първокласници и за всички ученици до 12. клас  учебната година започна със спазването на противоепидемичните мерки и на указанията за провеждане на учебен процес спуснати от Министерството на образованието и науката.

Нека предстоящата учебна година бъде изпълнена с хубави емоции съчетани с прекрасните детски усмивки! Пожелаваме си здраве, сили, късмет!

към албума…

Тържеството по повод началото на учебната 2021/2022 година ще започне в 9:30 часа, на 15.09.2021 г., в двора на училището.
Уважаеми родители и гости, призоваваме Ви да се включите в кампанията „Без цветя за празника!“. Събраните парични средства ще се използват за неотложни ремонтни дейности в училището. Предварително Ви благодарим!