Класирани за финал

Оригинално подбрани теми, технически умения и бързина на изпълнение са уменията, чрез които учениците постигнаха отлични резултати на областния кръг на Националното състезание „IT Знайко+“. Класирани са за участие в последния кръг на състезанието, което ще се състои през месец май 2019 г. в Пампорово. Класирането е следното:

 

5 клас

А група

Диляра Хюсеин Кючук – 710 т.

В група

Ивет Цветанова Стоянова – 705 т.

Йоанна Огнянова Димитрова – 685 т.

Каан Юмитов Кантаров – 665 т.

6 клас

А група

Йоанна Илиева Стойчева – 760 т.

Селма Шенол Молла – 760 т.

В група

Елена Добринова Акпунарлиева – 720 т.

Дилара Сурай Мехмед – 710 т.

Виктор Николаев Горанов – категория „Програмист“ – 690 т.

С група

Берксан Джунай Джавит – 670 т.

7 клас

В група – Екипи

Гергана Златева Бончева и Пламена Вескова Димитрова – 710 т.

8 клас

А група

Мира Стойчева Стойчева – 720 т.

В група

Теодор Трифонов Неделчев- 650 т.

Александра Асенова Раева – 580 т.

В група – екипи

Ганка Пламенова Гвоздейкова, Дамян Драгомиров Лазаров, Кристиян Руменов Тодоров и Пресиян Йорданов Великов – 760 т.

Cartoon Wonders

Артистични и говорни умения на английски език показаха ученици от шести и седми клас. Те участваха в Третото областно състезание за презентационни и дигитални умения на английски език „Cartoon Wonders“ в град Силистра на 29.03.2019 г. На първо място се класираха Виктор Горанов, Дилара Мехмед и Синем Неджати с ръководител г-жа Росица Иванова. Отлично представиха любимите си анимационни филмови герои учениците Йоана Стойчева, Селма Молла и Дениз Невзат с ръководител  Шенел Кантарова.

Канадска борба

XXII-то Държавно първенство по канадска борба се проведе на 30-31 март 2019 година в град Белоградчик. Нашите ученици Мерт, Живко и Емир се състезаваха и се прибраха с медали,  заредени с енергия за бъдещи участия. Деветокласникът Мерт Айханов Юмеров се състезава в категория 65 кг. и зае първо място за дясна ръка при юношите, първо място за лява ръка при юношите и трето място при мъжете за лява ръка.

В категория 55 кг. Живко Веселинов Беджев от 9. клас зае второ място за дясна ръка при юношите, второ място за лява ръка при юношите, второ място за лява ръка и трето място за дясна ръка при мъжете.

В същата категория – 55 кг. се състезава Емир Биртан Сейфидин от 10. клас. Неговите първи места са три, за лява и дясна ръка при юношите и за лява ръка при мъжете. Медалът му за второто място е за дясна ръка при мъжете.

Красимир Костадинов е треньорът на момчетата, бивш възпитаник на СУ „Йордан Йовков“. Благодарим ти, тренер!

Областен конкурс-рецитал „България -моята родина“, 2019

На 27-28 март 2019 година се проведе Областния конкурс-рецитал „България – моята  родина“, организиран от Община Тутракан и Общински център за извънучилищни дейности. За отличното представяне участниците – ученици и учители получиха грамоти, медали и статуетки от организаторите. Награждаването се проведе на 29 март 2019 г., в НЧ „Н. Й. Вапцаров“, гр. Тутракан.

Индивидуални изпълнители:

1.клас

Ясмин Расим с р-л Маргарита Манолова

2.клас

Самир Рашид и Айлин Халиибрямова с р-л Анелия Христова

4.клас

Мартин Караджов с р-л Даниела Кръстева и Ана-Мария Атанасова с р-л Мария Тодорова

5.клас

Мелих Махмуд, Ивет Стоянова и Йоанна Димитрова с р-л Мариета Спирова

6.клас

Дилара Мехмед, Йоана Стойчева и Селма Молла с р-л Елка Стоянова

7.клас

Силвена Енчева с р-л Мариета Спирова

8.клас

Дамян Лазаров и Калина Василева с р-л Диляна Търпанова

9.клас

Демед Али с р-л Елка Стоянова

11.клас

Калоян Петров с р-л Гинка Георгиева

Групово участие

1.– 3.клас с р-ли Венета Консулова и Маргарита Манолова

2.б клас с р-л Анелия Христова

4.б клас с р-л Мария Тодорова

5.а клас и 5.б клас с р-л Мариета Спирова

6.-9.клас с р-л Елка Стоянова

8.клас с р-л Диляна Търпанова

снимки… Тамара Спасова

„Teen Coin“ Русе 2019

На 29 март 2019 г., се проведе поредното издание на Иновационен лагер „Teen Coin“ Русе 2019 за ученици от 8. до 12. клас и „Teen Coin Junior“ за ученици от 5. до 7. клас. Състезанието се провежда в рамките на Световната седмица на парите. Организатори на събитието са факултет „Природни науки и образование“ и факултет „Бизнес и мениджмънт“ на Русенския университет „Ангел Кънчев“, Математическа гимназия „Баба Тонка“ и Джуниър Ачийвмънт България. Участие в състезанието взеха близо 150 ученици от различни основни и средни училища от Русе и региона. Те бяха разпределени в екипи, непосредствено преди състезанието. Участниците разработиха и представиха идеи пред журито на тема: „Въпросите за градската среда са важни“. Отборите представиха своята бизнес идея с презентация пред жури и състезатели. От СУ „Йордан Йовков“, гр. Тутракан взеха участие ученичките Петя Слободанова, 12. б клас; Кристияна Вичева, 12. б клас; Стела Вичева, 9. б клас; Ивелина Красимирова, 9. б клас. Чудесно представяне на нашите момичета. Получиха сертификати за участие и предметна награда. Дванадесетокластничките Петя Слободанова, Кристияна Вичева са приети за студентки в Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Информацията предостави Пенка Иванова – учител по Информационни технологии

снимки…