Бъдещи първокласници

На 18 май децата от подготвителните групи на детски градини „Славянка“ и „Патиланчо“ гостуваха в СУ „Йордан Йовков“. Целта е бъдещите първокласници да разгледат училището и усетят духа на училищната среда. Четвъртокласниците и техните учители посрещнаха децата на входа на училището. За малките деца бяха подготвени изненади. Учениците помогнаха на децата да оцветят български шевици, прочетоха им български народни приказки, пяха им народни песни. Всяко дете си тръгна с балонче и с усмивка.
Екипът, който очаква с нетърпение и с много вълнение бъдещите първокласници – Маргарита Манолова, Елена Николова, Румяна Ангелова

Информацията предостави Елена Николова – класен ръководител на 4а клас

към албума…

Малки програмисти

Тази година за първи път участваха ученици от 3 клас от СУ „Йордан Йовков“ в състезанието IT Знайко, категория Програмист. На Областния кръг участваха 5 ученици, от които един се класира в А група, двама – В група, един в С група и един в D група. За финала са поканени класираните участници в А и В група. За трети клас те бяха 30 – първите най-добри от цяла България. На 5-7 май 2018 г. се проведе финала на Националното състезание в Пампорово. В него взеха участие двама ученици от 3 клас на нашето училище. Представиха се достойно. Трето място за Надя Драгомирова Лазарова – от 3“а“ клас и пето място за Ана_Никол Ивелинова Златарова – от 3“б“ клас.

Браво момичета. Страхотни сте. Продължавайте да се трудите и успеха ви ще бъде гарантиран.

Информацията предостави г-жа Веселина Дякова – старши учител по математика.

Ние – децата на Европа

„Ние децата на Европа“ – това бе мотото на днешния празник в СУ “Йордан Йовков“ гр. Тутракан, посветен на 9 май – Денят на Европа. Участници и организатори на мероприятието са: учениците от фен клуб „Work and travel“ по проекта „Твоят час“ с ръководител госпожа Севгинар Амза, ОЦИД – гр. Тутракан с ръководител госпожа Доротея Бальовска и учениците от 5 клас с ръководител госпожа Шанел Кантарова.

„Обединени в многообразието“ е девизът на ЕС. Днес ни обедини идеята Денят на Европа да се превърне в един детски празник, на който да представим песни и танци на различните европейски народи.

Приветствие към учениците отправиха госпожа Петя Василева – заместник кмет на Община Тутракан и ученикът от 12 клас Габриел Здравков Георгиев, изпълняващ длъжността директор в Деня на ученическото самоуправление.

В празника участваха със своите танци госпожа Елена Атанасова и нейните възпитаници, семейство Лазарови с участниците от Школата по модерни танци, за което им изказваме огромна благодарност.

Надяваме се, че успяхме да създадем весело настроение и много положителни емоции във всички, ученици, учители и гости.

Информацията предостави г-жа С. Амза – старши учител по география и икономика

към албума…

Ден на отворените врати

Каним всички деца на Община Тутракан и техните родители на 11 май 2018 година в двора на училището.

ПРОГРАМА

10:00 – 10:40 ч. – Открити уроци по класове

11:00 – 11:40 ч. „При нас е весело“ – забавно-развлекателна програма

11:40 – 12:20 ч. – Награждаване на отличени ученици през учебната 2017/2018 година

12:20 – 12:30 ч. – Празнично хоро

 

 

 

 

ПРИЕМСТВЕНОСТ И АДАПТАЦИЯ МЕЖДУ ДЕТСКАТА ГРАДИНА И УЧИЛИЩЕТО

Това бе темата на кръглата маса, организирана от Средно училище „Йордан Йовков“ – Тутракан, която се проведе на 16 април т. г. в заседателната зала на общински съвет. На кръглата маса присъстваха заместник-кметът на общината Петя Князова-Василева, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ в Общинската администрация Стефка Станкова, членовете на обществения съвет на училището, учители от общинските детски градини, родители на бъдещи първокласници.
Целта на кръглата маса бе да се постигне по-добро взаимодействие между детската градина, началното училище и родителите за осъществяване на по-лесен преход на децата от подготвителна група към първи клас.
Екипът от учители представи добри практики в тази насока. Учителите от детските градини споделиха за работата си във връзка с подготовката на децата за началното училище. С много трогателни думи настоящите родители и ученици изразиха своите благодарности за качественото обучение и доброто възпитание в СУ „Йордан Йовков“.
В края на форума директорът на училището Анелия Калдарева обобщи, че бяха постигнати поставените очаквани резултати – чрез представените добри практики по поставената тема и дискусия да се погледне напред в бъдещето, да се работи за конкретни иновативни методически решения за по – лесната приемственост и адаптация между детската градина и училището.

към албума…

Информацията предостави г-жа Елена Николова

Национално състезание „Моята Родина“

Трето място за Дамян Лазаров от 7 клас и достойно четвърто място за Надя Лазарова от 3 клас. Това постигнаха учениците в петото издание на националното състезание „Моята Родина“, което се проведе на 28-29 април 2018 год., в град Стара Загора. Браво за участието и отличното представяне!