Ден на отворените врати

Уважаеми родители, заповядайте на „Ден на отворените врати“ на 27.04.2017 г., в СУ „Йордан Йовков“, град Тутракан.
Програма:
10:35 ч. – Откриване.
10:40 – 11:30 ч. – Тематични изяви по класове.
11:40 – 12:40 ч. – Пейте с нас: Игри на приятелството.
12:40 – 13:00 ч. – Разходка из училище.

Отличен финал на състезанието “IT Знайко +”

Приключи Националният кръг на състезанието по информационни технологии „IT Знайко+“ за учениците от пети до осми клас. От 21 до 23 април 2017 година, в Пампорово учениците Дениз Ниази, Семих Хюсеин, Пламена Димитрова, Гергана Бончева от 5 клас, Александра Раева, Ванеса Димитрова, Мира Стойчева от 6 клас, Велислава Димова от 7 клас, Илиян Павлинов от 8 клас показаха своите отлични възможности при изработването на проекти по информационни технологии и се забавляваха в игрите подготвени от организаторите на състезанието. Нашите ученици получиха грамоти и награди за отлично представяне, а сред седмокласниците –  Диляра Рашидова и осмокласниците – Гюлнур Кяшиф и Ясмин Али се откроиха и заеха  трето призово място. Шестокласниците Кристиян Тодоров, Теодор Неделчев, Мартин Вълев и Ерен Узун, които работиха в екип получиха награда за оригинална идея.

Благодарим за подкрепата на родителите и на Община -Тутракан за оказаното съдействие.

По Европейски проект в град Метц, Франция

Приключи и последната мобилност от Европейския проект по програма Еразъм + „Как преоткрих моя град”, по който вече втора година работят ученици от СУ „Й. Йовков”, гр. Тутракан.

От 02.04. до 08. 04. 2017 г. Георги Горанов, Габриел Георгиев, Толга Кантаров, Наталия Манчева и Симона Станиславова от XIб  клас , заедно със своите ръководители Румяна Петрова и Шенел Кантарова  пребиваваха в град Метц, Франция.

В продължение на една седмица тези ученици, заедно със свои връстници от още пет европейски държави  работиха по изработването на Stop motion video под умелото ръководство на графичния дизайнер Нина, от Германия. По време на ученическите работилници учениците общуваха помежду си на английски език и доброто ниво на владеене на този език бе забелязано и оценено още в първите дни на съвместната им работа.

В късния следобед на последния работен ден учениците представиха своята работа по групи пред родители и гости от града.

Освен работата по определената тема, домакините бяха организирали и посещение на Европейския парламент в гр. Страсбург. Там домакини и гости бяха посрещнати много любезно от един от евродепутатите, чието родно място е гр. Метц. Те бяха въведени в пленарната и парламентарната зала на парламента, където имаха възможност да наблюдават работата на евродепутатите за известно време.

Доволни, щастливи, изпълнени с положителни емоции и незабравими спомени,  в ранните часове на девети април,  учениците и техните ръководители се завърнаха в родния Тутракан.

Информацията предостави Румяна Петрова – старши учител по английски език

повече снимки…

Литературна конференция

За поредна година възпитаници на СУ „Йордан Йовков“ се представиха достойно на областната литературна конференция, която се проведе в гр. Велико Търново. Поздравления за Ралица Радостинова Акпунарлиева и за Симона Станиславова Йорданова от ХІб клас, които с отличните си оценки имат възможност да кандидатстват във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Гордеем се с вас!

Информацията предостави: Диляна Търпанова – старши учител по български език и литература

IT Знайко 2017

Масово класиране на областния кръг на състезанието по информационни технологии – IT Знайко + се получи за участниците от СУ „Йордан Йовков“. Те печелят правото да участват в националния кръг, който ще се проведе в Пампорово на 21, 22, 23.04.2017 г. – за класираните в А и В група, а на 12, 13, 14.05.2017 г., в Рибарица – за класираните в С група.

2 клас

С група

Краси Паскова Желязкова – 780 т.

5 клас, екипи

В група

Дениз Нурай Невзат, Семих Садък Хюсеин – 730 т.

Гергана Златева Бончева, Пламена Вескова Димитрова – 730 т.

6 клас

В група

Ванеса Димитрова Димитрова – 710 т.

Ганка Пламенова Гвоздейкова – 700 т.

Александра Асенова Раева – 660 т.

Мира Стойчева Стойчева – 660 т.

С група

Биляна Руменова Паунова – 570 т.

6 клас, екипи

В група

Ерен Узун, Кристиян Руменов Тодоров, Мартин Мариянов Вълев, Теодор Трифонов Неделчев – 730 т.

С група

Пресиян Йорданов Великов, Радослав Ненчев Нейчев – 680 т.

7 клас

В група

Диляра Мелин Рашидова – 730 т.

Велислава Бориславова Димова – 680 т.

С група

Даниела Христова Христова – 590 т.

8 клас

В група

Илиян Павлинов Иванов – 690 т.

8 клас, екипи

А група

Гюлнур Нуржан Кяшиф, Ясмин Шенол Али – 640 т.

 

В първия кръг на състезанието класирането на учениците е както следва:

5 клас

В група

Семих Садък Хюсеин – 760 т.

Пламена Вескова Димитрова – 740 т.

С група

Дениз Нурай Невзат – 630 т.

Гергана Златева Бончева – 550 т.

6 клас

В група

Мира Стойчева Стойчева – 710 т.

Пресиян Йорданов Великов – 700 т.

Ванеса Димитрова Димитрова – 700 т.

С група

Ганка Пламенова Гвоздейкова – 660 т.

6 клас, екипи

А група

Ерен Узун, Кристиян Руменов Тодоров, Теодор Трифонов Неделчев – 750 т.

С група

Дамян Драгомиров Лазаров, Радослав Ненчев Нейчев, Селин Сезгин Ниази . 640 т.

Аврора Ценкова Дамянова, Александра Асенова Раева – 570 т.

7 клас

А група

Диляра Мелин Рашидова – 760 т.

В група

Велислава Бориславова Димова – 680 т.

8 клас

В група

Илиян Павлинов Иванов – 520 т.

8 клас, екипи

В група

Гюлнур Нуржан Кяшиф, Ясмин Шенол Али –700 т.

към албума…

Награда от евродепутата Мария Габриел

Мелис Мазям Юсуф от 12а клас получи награда от евродепутата Мария Габриел. Мелис участва в Национален ученически конкурс с мултимедийна презентация на тема „10 години България в ЕС: резултати и предизвикателства“.

Конкурсът е организиран от Мария Габриел – зам. председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и се провежда за осма поредна година. Целта е да покаже как учениците възприемат членството на България в Съюза, какви са според тях преимуществата и предизвикателствата от това членство.

Магията на геометричните фигури

На 31.03.2017 г., в Младежки дом, гр. Силистра се проведе награждаването на участниците в областния конкурс „Магията на геометричните фигури“. От СУ „Йордан Йовков“  в изработването на макети от геометрични фигури участваха шестокласничките Ванеса Димитрова Димитрова  и Селин Сезгин Ниази.

Състезание по презентационни и говорни умения на английски език

На 31.03. в Езикова гимназия „Пейо Яворов”, гр. Силистра се проведе първото издание на областно състезанието по умения и говорене на английски език. Безапелационни победители с 86 т. на състезанието е екипът, представящ Шотландия съставен от Диляра Рашидова, Ивелина Красимирова и Хаят Метин от 7а клас с ръководители учител по английски език  – Диана Цвяткова и учител по информационни технологии – Елена Тодорова. Те се справиха отлично с поставената задача. Само 0,25 не достигнаха на отлично представилият се втори екип от СУ „Йордан Йовков” – Ралица Борисова – 7б клас, Пламена Христова – 7б клас, Калина Василева – 6а клас с преподавател Шенел Кантарова да достигнат III място.

Състезанието е организирано от РУО Силистра. Учениците в екипи по трима трябваше да подготвят и представят артистично презентация за Обединеното кралство. Критериите бяха отлично владеене на английски език, компютърна грамотност и артистичност. В състезанието във II-ра възрастова група участваха 10 отбора от училища в Силистра, Алфатар, Стефан Караджа, Тутракан, които бяха придружени от техните учители по английски език. Преди състезанието учениците участваха в семинар, воден от доброволец от САЩ. Забавлявайки се, децата се запознаха с културата и историята на САЩ. До областен кръг от СУ „Йордан Йовков” бяха допуснати 2 отбора с ръководители Диана Цвяткова и Шенел Кантарова. Техните презентации представяха Шотландия и кралското семейство.

Победителите бяха наградени от Габриела Миткова – началник РУО Силистра и Фатме Османова – старши експерт по чужди езици и майчин език.

Това още веднъж е признание за качеството на обучение по английски език и информационни технологии в СУ „Йордан Йовков”.

към албума…