Без тормоз в училище

Заставаме зад гърба на по-слабото дете. Не желаем да има деца, които идват със страх в училище.

Обединени около общата кауза „ Без тормоз в училище“ ученици от първи до дванадесети клас бяха облечени в розови тениски и поставиха стикери на своите дрехи „ Не на тормоза в училище“.

Международният ден срещу тормоза „ Ден на розовата фланелка“ се отбелязва всяка година в последната сряда от месец февруари. Тази година се пада на 22 февруари 2017 година, а началото е далечната 2007 година. В подкрепа на едно канадско момче, дошло на училище с розово поло, застават много ученици.

Обединението „Училище без страх“ с подкрепата на Министерство на образованието и науката предостави материали, с които да се проведе игра-упражнение в подходящ час на тема „Думи, които нараняват“ – за ученици между 7 и 14 години и за ученици от 10 до 18 години на тема „Митове и реалност за тормоза в училище“.

Благодарим на МКБППМН, гр. Тутракан за предоставените стикери и розови тениски.

към албума…

В памет на Васил Левски

Днес, 19 февруари 2017 г. се навършват 144 години от гибелта на Васил Левски. Пред паметника на Апостола, в последния работен ден от седмицата се състоя възпоменателно поклонение.

Присъстваха ученици и учители от СУ „Йордан Йовков“, служители на Община, гр. Тутракан, представители на Исторически музей, гр. Тутракан, граждани.

Стихове и песни, възхваляващи святото дело на Левски, изпълниха третокласниците с класни ръководители г-жа Елена Николова и г-жа Маргарита Манолова.

С едноминутно мълчание присъстващите отдадоха своята почит към безсмъртието на човека, посветил живота си за свободна България.

 

„Всичките народи в нея (България) щат живеят под едни чисти и святи закони, както е дадено от бога да живее човекът; и за турчинът, и за евреинът и пр. каквито са, за всичките еднакво ще е само ако припознаят законите равно с българинът. Така ще е в наша България!“

Васил Левски

към албума…

Открит урок „Пътят на Левски – славен безстрашен“ се проведе с учениците от 4б клас, с класен ръководител г-жа Анелия Христова.

към албума…