Национална седмица посветена на четенето (10. – 14.10.2016 г.)

nsedmica-na-cheteneto_1Тази седмица започна с маратонно четене на приказки и разкази в часа на класа. Бяха поканени родители и публични личности, за да прочетат откъси от любими техни произведения.

Във фоайето на училището беше подредена изложба „Книгите на моето детство“. Книжките бяха подбрани от г-жа Кр. Нейчева – библиотекар на училището. Постери на тема „Десет причини да чета“ и „Мъдри мисли за книгата” бяха изработени и изложени от ученици от V, VІ и VІІ клас.

Най-добър четец беше определен в подготвеното състезание от преподавателите по български език и литература сред учениците от прогимназиален етап.

Г-жа Ан. Чолакова направи анкета с ученици от пети, шести и седми клас. Учениците отговориха на въпросите: Кои са нещата, които можем да направим с една книга? и Защо книгата е най-ценният подарък? По-големите ученици дискутираха за ползата от четенето на книги.

Училищната библиотека се обогати с книги подарени от любознателни читатели.

nsedmica-na-cheteneto_2

към албума…

снимки от награждаване на участниците от начален етап…

Божидар Симеонов – трикратен първенец по канадска борба

bojidarsimeonovЗа една година Божидар заема три първи места на състезания но канадска борба. Заслужена е наградата му „Най-добър юноша в Националния отбор“.

2016 година е трета състезателна година за Божидар. Неговите постижения са на  Републиканското състезание през месец март 2016 г., в гр. Благоевград, на Европейското първенство по канадска борба през месец май 2016 г., в Румъния и на Световното първенство през октомври 2016 г., в гр. Благоевград. На състезанията участват над 1300 състезатели от 60 държави.

В гр. Куала Лумпур, Малайзия през 2015 год. Божидар печели достойното трето място.

Божидар Симеонов е ученик в дванайсети клас и се обучава в паралелка  с природоматематически профил.

Гордеем се с твоите отлични постижения и ти пожелаваме здраве и все такъв спортен дух на победител!

повече снимки…