Ден на Земята

denna zemqta_1_2016 denna zemqta_2_2016На 22 април 2016 година учениците и учителите от СОУ ” Йордан Йовков”  отпразнуваха Деня на Земята. Празникът бе съпроводен с много положителни емоции. Усмивки, танци и песни изпълниха цялото училище. На сцената изгря талантът на седмокласничките Гергана, Виктория и Сияна, които изпълниха песни, посветени на България, а невероятната изложба от природни материали привлече погледите на всички. Симона и Ралица от 10 “б” и Славена и Елина от 11 “б” доказаха таланта си при изработването на постери, посветени на Земята. Тържеството завърши с пускане на гълъби, които също почетоха празника на Земята с красивият си, плавен полет към небесата.

Денят беше подготвен от Методично обединение природни науки- Мария Кирякова, Бисерка Симеонова и Красимира Нейчева, моментът запаметен от Нели Манчева, а озвучаването бе осъществено от Веселина Костадинова.

Надяваме се всички на този ден да са отдали нужното внимание на нашия дом- Земята. Нека заедно да допринесем за нейното опазване и да я предадем на следващите поколения така както сме я получили. Дори и по-чиста!

Християна Раева – 11 “б” клас

още снимки…

Национален кръг на ITЗнайко+

it17От 15.04. до 17.04.2016 год., в с. Рибарица се проведе националния кръг на състезанието ITЗнайко+. Осмокласникът Денислав Златков Маринов се класира на първо място със своята презентация „Колонизаторите на Марс“. Награда за оригиналност получиха седмокласниците Гюлнур Нуржан Кяшиф и Илиян Павлинов Иванов. Те представиха проекти на теми „Млечнобялата планария“ – урок по биология и „Машина на времето“. Отлично представиха своите разработки петокласниците Ванеса Димитрова Димитрова, Ганка Пламенова Гвоздейкова, Кристият Руменов Тодоров и Мартин Мариянов Вълев. Учениците се състезаваха достойно като създадоха на място презентациите и ги защитиха пред комисията и останалите участници в състезанието. Извън състезателния тур учениците имаха възможност да стрелят с лък, с въздушна пушка, да се забавляват в игрите организирани от аниматорите и да спортуват на воля.

снимки от състезанието…

По стъпките на Апостолите на свободата

otkrit urok_nachalen_2016Има събития, които превръщат обикновения ден в празник. Между тях е и проведения открит урок в 3б клас на 28 март 2016 г.. Учениците показаха своите знания и умения за работа с учебника по Човекът и обществото. Урокът на тема: Апостолите и освобождението на България – постави малките ученици в една по-не традиционна обстановка, свързана с годините на многовековното османско владичество. Минавайки по стъпките на Апостолите на свободата, учениците научиха за делото на Левски, натрупаха много емоции и впечатления от Хвърковатата чета на Бенковски известявайки Априлското въстание със силните думи от Кървавото писмо и помощта на Русия в най-съдбоносния и значим момент за България останал в страниците на нашата история. В края на часа децата подредиха в картини важни исторически събития и достигнаха до символа на свободата за всички българи – паметника Шипка. Гости на открития урок бяха: Старши експерт начално образование г-жа Пепа Лазарова, г-жа Стефка Станкова – хуманитарни дейности при Община Тутракан, пом. директор Анелия Калдарева, гл. учител Маргарита Манолова, колеги от област Силистра.

снимки от урока…