Koleda_2015През последния месец в СОУ “Йордан Йовков” учениците от 11а и 11б клас организираха благотворителна инициатива за набиране на подаръци за нуждаещи се деца от първи до осми клас. На 21 декември те бяха поканени на коледно тържество, на което получиха своите подаръци и се насладиха на лакомствата, приготвени от родителите и учителите на инициаторите. Въпреки че събитието се проведе в отсъствие на сняг и зимни температури, шейната на Дядо Коледа успя да долети, заедно със своите помощници и огромния чувал с подаръци. Старецът зарадва всички присъстващи, подарявайки им лакомства, дрехи и много играчки. Децата бяха изненадани и с празнична томбола, която направи предстоящата Коледа по-светла и щастлива. След това всички заедно запяха коледни песни и затанцуваха с Дядо Коледа, Снежанка и техните работни джуджета. Усмивките на децата и блясъка в очите им, докато получаваха своите подаръци разтопиха сърцата на всички, включили се в благотворителната акция “Коледа е…. подай ръка”. Те се надяват догодина да помогнат на още повече деца да се насладят на вълшебен празник, изпълнен с много усмивки, подаръци и запомнящи се детски мигове.

Християна Раева, 11б клас

Училищното ръководство и учителската колегия изказва благодарност на всички дарители и момичетата от единадесетите класове, които сътвориха празника с много любов.

към албума…

Успехи в точните науки

Denislav_22_2015На 9 декември 2015 год., на официална церемония, в хотел „Балкан“ се проведе награждаването на стипендиантите на клуба на IT мениджърите на България. Сред учениците от градовете Варна, София и Пловдив беше и нашият представител от град Тутракан Денислав Златков Маринов. Той беше отличен със специалната награда „Талант и решителност“, която се връчва на ученици с успехи в точните науки и потенциал в сферата на информационните технологии. Наградата е учредена от сдружението „Клуб на IT мениджърите в България“.

Въпреки възможностите на малкия град Денислав е впечатлил комисията със своите постижения в областите информационни технологии и математика на състезанията IT “Знайко+“, „Европейско кенгуру“, Коледно и Великденско математически състезания и Великденско състезание по информационни технологии.

повече снимки…

Коледен конкурс

Koleden konkurs_2015Днес, 17.12.2015 г. награди получиха победителите в Коледния конкурс, организиран от вестник „Напредък“ и фирма „ЕП ЕЛ ПИ ЕС“ АД, под егидата на кмета на Община Тутракан д-р Д. Стефанов. Темата върху която твориха учениците беше „Ако съм Дядо Коледа, какви чудеса бих сътворил.“ В конкурса участваха ученици от 1 –ви до 12-ти клас, като оценяването бе по възрастови групи и по жанрове. Победителите от нашето училище са както следва:

Първа възрастова група /1-4 клас/

Раздел „Стихотворение“: Рая Атанасова от 3б клас – 3 място.

Раздел „Есе“: Йоана Стойчева от 3б клас – 1 място; Янислав Марков от 3а клас – 2 място.

Раздел „Рисунка“: Албена Стоянова от 1а клас – 1 място; Михаела Красимирова от 2а клас – 2 място; Диляра Кючук от 2б клас – 3 място.

Втора възрастова група /5 – 8 клас/

Раздел “Стихотворение“: Пламен Калчев от 7а клас – 1 място.

Раздел „Есе“: Ганка Гвоздейкова от 5а клас – 2 място; Юнона Николаева от 5б клас – 3 място.

Раздел „Разказ“: Любомира Бойчева от 6б клас – 1 място.

Трета възрастова група /9 – 12 клас/

Раздел „Есе“: Севил Ниази от 12б клас – 2 място.

Раздел „Рисунка“: Ралица Акпунарлиева от 10б клас – 3 място.

Раздел “Фотоколаж“: Даяна Тодорова от 9б клас – 1 място; Габриела Косулиева от 9б клас – 2 място.

Специалната награда на Симон Хараламбиев, в областта на литературното творчество получи Християна Раева от 11б клас за своя разказ.

към албума…

Национална седмица на четенето /7.12. – 11.12.2015 г./

Chetene_2015В час на класа се проведе анкета „Чета, защото…“, която беше обобщена от педагогическия съветник Лиляна Стойкова.

Ученици от 6 клас четоха коледни приказки на първокласници в читалнята към училищната библиотека, запознавайки ги с любими приказни герои.

В състезанието „Най-добър четец“ участваха ученици от 5, 6 и 7 клас, като най-добрите получиха грамоти за I, II и III място, а всички участници – грамота за отлично представяне, връчени от г-жа Калдарева, пом. директор на училището.

В инициативата за подаряване на книги „Ден на книгата“ – се включиха ученици от 6б и 7б клас. Те дариха детски книжки на училищната библиотека.

В читалнята към библиотеката беше представена изложба от любими детски книги от личната колекция на Кр. Нейчева, библиотекар в училищната библиотека.

Учениците от 5а клас изработиха книга „Митове и богове“ с помощта на г-жа В. Александрова.

Информацията предостави г-жа В. Александрова, старши учител по български език и литература.

към албума…

Коледа е… подай ръка!

koleda_2015Учениците от единадесети клас призоваваме всички ученици, учители и служители да се присъединят към благотворителната ни кауза.

Това е една акция за подпомагане на деца в неравностойно положение.

Нека да им подадем ръка, да превърнем Коледа в един по-светъл празник!

Как да се присъедините?

  • С даряване на дрехи и обувки;
  • С даряване на лакомства и пакетирани храни;
  • С даряване на играчки.

Пунктът за събиране на средствата е кабинет 106, в срок от 08.12.2015 г. до 16.12.2015 г.

Свят без СПИН

SPIN_2015На 1.12.2015 год., през голямото междучасие, във фоайето на СОУ ”Йордан Йовков”- гр. Тутракан, Бюрото на УУС при училището представи презентацията „Свят без СПИН”. Учениците от дежурния клас, представители на УС, раздаваха червени лентички като съпричастност за борбата със СПИН, кондоми и диплянки.

 

Лиляна Стойкова – педагогически съветник

Снимки: Айгюл Сюлюман, 11а клас