Отново на училище!

uchebna 2013_2014Свършва вече красно лято,

Пак се въздух разхлади.

Есен идва пъстролистна,

идват училищни дни.

Със стихове Габриела Минчева от 9б клас постави началото на тържествената част по повод откриването на учебната 2013/2014 година. С трепет и вълнение беше изпълнен училищният двор. Най-развълнувани бяха малките азбукарчета-първокласниците. Тази година класовете поемат г-жа Р. Младенова и г-жа А. Калдарева. Учениците им показаха, че вече са готови да престъпят училищния праг. Чудесно изпълниха подготвените за случая песни и стихове.

В приветствието си г-жа Соня Златарова – директор на училището обърна внимание на постиженията на учениците в НВО за 4 и 7 клас, на отличните резултати от ДЗИ от миналата учебна година.

 Сегашните дванадесетокласници навярно са не само радостни, но и малко объркани – този ден е техният последен първи учебен ден в СОУ „Й. Йовков“. Това е началото на края на един етап от живота им. Етап, който никога няма да се върне, никога няма да се повтори. Но те трябва да вървят напред и да преследват своите мечти.

Музикални поздрави направиха учениците от 6 и 7 клас. Тяхното представяне беше подготвено от г-жа Д. Михайлова и г-жа В. Александрова.

Гости на празника бяха г-жа Стефка Станкова – директор на Дирекция „Хуманитарни дейности“ към община Тутракан и член на Управителния съвет на училищното настоятелство, г-жа Снежана Николова – главен експерт „Социални дейности и здравеопазване“ –община Тутракан, г-жа Доротея Бальовска – ръководител на Общински център за извънучилищни дейности, гр. Тутракан, наши бивши учители, родители.

Г-н Димитър Минчев – дългогодишен бивш преподавател по руски език беше поканен от водещият Дилян Светозаров от 9б клас да бие звънеца за началото на учебната година. Първокласниците поеха Ключа на знанието, преминаха през „шестицата“ и се отправиха към приказно украсените класни стаи. За всички ученици и учители започна първият учебен час от новата учебна година. С пожелание за много късмет, успехи и лекота в усвояването на науките, търпение от страна на родителите, отдаденост от всички учители!

С благодарност към г-жа Елка Стоянова – ръководител на тържеството.

Повече снимки