Честит Ден на независимостта на Република България!

    На 22 септември 2012  г. се навършват 104 години от превръщането на България в суверенна държава. В град Велико Търново през 1908 г. с Манифест подписан от Фердинанд I се слага край на васалството в България и тя заема своето равноправно място в европейските среди.

    Нека помним датата 22 септември 1908 г. и почитаме родолюбивото дело на нашите предци. Благодарение на техните дипломатически умения днес ние имаме независима и горда България!

Тържествено откриване на учебната 2012/2013 година

Отново за учебната година

разкри училището днес врати….

Изпълнен с този екот многогласен

от септемврийско слънце озарен,

начало на живота ни прекрасен –

 как радостен си, пръв учебен ден!

    Със стихове започна тържествената част от началото на учебната 2012/2013 година. В 9.00 часа дворът на училището беше изпълнен с ученици, родители и гости. С трепетно вълнение първокласниците чуха поздрава на г-жа Златарова – директор на училището. Техни класни ръководители са Венета Консулова и Неделчо Делев. Емилиано Радев от 1б клас и Йоана Дуканова от 1а клас изпълниха стихотворения, посветени на първия учебен ден.

   Гостите ни – г-жа Петя Василева-заместник кмет на Община – Тутракан и г-н Васил Дойнов – специалист в отдел „Спорт и туризъм” към Общината подариха книжки на най-малките. Г-жа Василева прочете поздравителния адрес от г-н д-р Стефанов – кмет на Община – Тутракан.

    За да поздравят своите преподаватели на тържеството присъстваха и наши бивши ученици. Те са вече студенти и от изказването на г-жа Златарова стана ясно, че има 80% реализация на Випуск 2012. С гордост спомена имената на Айлин Мутиш и Елена Тодорова – студенти във Виенски технически университет. Не може да се забравят и пълните отлични оценки по история и цивилизация и биология и здравно образование /ДЗИ/ на учениците Венцислав Кръстев и Христина Димитрова.

    Не по малко развълнувани бяха дванадесетокласниците. На тях им предстоят дни, изпълнени с преодоляване на много препятствия, свързани с учебния процес, но ги очакват и незабравими мигове около подготовката и отпразнуването на абитуриенския бал. Г-жа Иванка Змеева, г-жа Мария Кирякова и г-жа Бисерка Симеонова ще изведат Випуск 2013.

   Чудесно изпълниха своите песни и създадоха добро настроение учениците от 2а и 3а клас с класни ръководители г-жа Даниела Кръстева и г-жа Янка Иванова, възпитаниците от 8 клас на г-жа Росица Иванова.

    Гергана Вълкова и Мариела Тодорова от 9б клас бяха водещи на тържеството под ръководството на г-жа Мария Иванова.

Национален детско-юношески пленер „Арт Пристан Русе“

        От 1 до 5 септември 2012 година в град Русе се проведе  Национален детско-юношески пленер „АРТ ПРИСТАН РУСЕ”. В него за участие  бяха поканени учениците Пламена Андреева от 12 клас, Симона Йорданова от 7 клас, Симона Цонева от 9 клас и Толга Кантаров от 7 клас заедно с техния ръководител г-н Аурел Стоянов.

         Пленерът има за цел да преоткрие красотата на русенската архитектура през очите на талантливите български деца, да се провокират творческите им възможности, в резултат на което да бъдат създадени произведения на изкуството, в които да намерят отражение специфичните за града уникални архитектурни стилове. Организатор на пленера е Училищното настоятелство на СОУ „Хр. Ботев” гр. Русе, с финансовата подкрепа на Община Русе.