Час по “Чистознание” в СОУ „Йордан Йовков”

В рамките на инициативата на Би Ти Ви „Да изчистим България за един ден” в цялата страна се провежда образователната кампания “Чистознание”. Заради активността на Община Тутракан в инициативата и по покана на СОУ „Йордан Йовков” екип на националната медия избра да посети нашето училище. На 25 март стажантите към Би Ти Ви Марина, Моника, Ради, Славена, Светлана и техният координатор Даниел бяха посрещнати от училищното ръководство в лицето на директора Соня Златарова и заместник-директорите Елена Николова и Диана Русева. На урока присъстваха и еколози от Община Тутракан.

Гостите ни проведоха час по “Чистознание” с учениците от V “а” клас с ръководител Донка Михайлова. Целта на урока бе под формата на игра децата да се учат как да събират разделно боклуци и защо трябва да се пази природата чиста. В началото  кратка прожекция представи на учениците образователен филм с интересна  информация по проблема. След което възпитаниците на СОУ „Йордан  Йовков” се справиха отлично с поставената им задача – разделно събраха в сини, жълти и зелени чували отпадъците, разпръснати преди това в училищната стая. От събраните боклуци те изработиха цветя, за да докажат, че красотата се крие дори и в непотребните на пръв поглед неща. Своите знания децата демонстрираха и като отговаряха на въпроси по темата.

С много желание и ентусиазъм  учениците от V “а” клас се включиха в кампания “Чистознание” и показаха, че отговорно подхождат към един от големите проблеми на нашата съвременност. Поздравяваме ги и им пожелаваме да бъдат активни граждани на нашето общество и винаги да дават добър пример на другите!

                                                     Информацията предостави Мариета Спирова – младши възпитател на ПИГ – 5а клас