Математици

EKenguru_2013На проведеното на 23 март 2013 год. Международно математическо състезание „Европейско кенгуру” Денислав, Георги и Цветан показаха отлични математически възможности. Петокласникът Денислав Маринов Златков е класиран на второ място със 105 точки. Георги Николаев Горанов от 7б клас е също на второ място с постигнатите 80 точки. На трето място със 75 точки е класиран Цветан Цвятков Томов от 9б клас.

Учениците са гордост за своите преподаватели г-жа Нидалина Куманова, г-жа Нурджихан Ибрям и г-жа Димитрина Неделчева.

Списък и резултати на всички участници в състезанието:

Поздравяваме Денислав Маринов Златков от 5а клас и за отличното му представяне на областния кръг на олимпиадата по Математика.

Час по “Чистознание” в СОУ „Йордан Йовков”

 В рамките на инициативата на Би Ти Ви „Да изчистим България за един ден” в цялата страна се провежда образователната кампания “Чистознание”. Заради активността на Община Тутракан в инициативата и по покана на СОУ „Йордан Йовков” екип на националната медия избра да посети нашето училище. На 25 март стажантите към Би Ти Ви Марина, Моника, Ради, Славена, Светлана и техният координатор Даниел бяха посрещнати от училищното ръководство в лицето на директора Соня Златарова и помощник директорите Елена Николова и Диана Русева. Гостите ни проведоха час по “Чистознание” с учениците от Vа клас с ръководител Донка Михайлова. Повече по темата…

                                                Информацията предостави Мариета Спирова – младши възпитател на ПИГ – 5а клас