Открит урок по биология и здравно образование

На 28 март се проведе открит урок на тема „Наследственост и изменчивост”. Учениците от 11б клас под ръководството на г-жа Мария Кирякова представиха един нестандартен и интересен час по биология и здравно образование. Палитра от сценки, логически задачи, песни, литературни творби бе представена на присъстващите учители, представители на община – Тутракан и медиите.

За правилното решаване на генетичните задачи спомогна сценката от „Извора на белоногата”, представена от Инна, Александър и Мартина. Стана ясно, защо градинката от цветя на Гергана е многоцветна.

Мит или реалност е бялата лястовица – това се опитаха да докажат с представената от Десислава, Петър, Синем и Даниел сценка от „По жицата” . От литературна гледна точка, бялата лястовица е мит и символ на надеждата, но от генетична гледна точка /чрез молекулни болести и по-точно ензимопатиите/ учениците доказаха, че е реалност, а именно болест албинизъм.

В друга стъпка от урока беше разгледано отношението към наследствено обременените хора. Пламена и Луиза довършиха предварително започната картина по темата, а Луиза изказа своете мнение чрез написано есе.

Всички ученици изпълниха песента на Джон Ленън Imagine” с общата идея – Да приемем различните хора като едни от нас.

Музикалните си възможности показаха Иванела, с изпълнението си на народната песен «Гергано пиле шарено», Мария свири на китара, а Мерал на йоника при изпълнението на песента «Imagine.

Изказвания и поздравления за представенето на открития урок направиха експерта по природни науки г-жа Снежана Пенева, д-р Д. Стефанов – кмет на община – Тутракан и г-жа Соня Златарова – директор на училището.

 

 

 

Вашият коментар

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.