Аз съм дете и безопасният свят е мое човешко право

В периода 01.10.2012 г. до 05.10.2012 г., гр. Дебрецен, Унгария посети екипът от училището в състав: Йоана Йорданова, Камен Чемидялков и Маринела Калчева от 10б кл., Петя Димитрова – 8б кл., Мария Терзийска – 9б кл., Соня Златарова – директор на СОУ „Й. Йовков”, Дияна Цвяткова – учител по английски език, Бисерка Симеонова – учител по биология и здравно образование. Посещението на екипа беше във връзка с реализиране на проект „Аз съм дете и безопасният свят е мое човешко право” към секторна програма „Коменски” в рамките на програмата „Учене през целия живот” към Център за развитие на човешки ресурси.
Първия ден бяхме в училището партньор Epreskerti Általános Iskola. Там ни поздрави училищния хор с няколко песни. Докато учителите имаха работна среща, ние имахме задача – от различни плодове и зеленчуци да направим животни. След приключване на работните срещи направихме обиколка на град Дебрецен. Посетихме най-голямата протестанска църква. Вечерта наблюдавахме конно шоу и фолклорен концерт.
На следващия ден отидохме в екоцентър „Езерото Тисза“. Ръководителите ни бяха ангажирани с работна среща, а учениците гледахме кратък филм за животните в екоцентъра. Обиколихме второто по-големина езеро и разгледахме обитателите му. Посетихме и град Егер.
В закрит пазар, на щандовете с най-пресните плодове и зеленчуци екипът ни поднесе подаръци. Посетихме център за различни забавления, а в кметството ни поздравиха за участието в проекта и ни връчиха сертификати.
По време на нашия престой в Унгария създадохме приятелства, които ще помним дълго време. Натрупахме много опит от преживяното. Запознахме се с хора от други държави и опознахме различната им култура.

Информацията предостави Йоана Йорданова – 10б кл.

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.