Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации

Втори ден продължиха дейностите по НП „Иновации в действие“. От 6.06. до 8.06.2022 г. на СУ „Йордан Йовков“ гостуват представители на училища от гр. Сливен, с. Асеневци, обл. Плевен и гр. Елин Пелин, обл. София. Реализират се дейностите по Модул 1: Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации. Събитието уважи г-жа Ивелина Петрова, представител на РУО, гр. Силистра.

В първия ден екипите от училищата присъстваха на открит урок по Уеб програмиране. В него участие взеха ученици от осми клас и ученици в девети клас от клуб „Дигитални умения“ с ръководител г-жа Нели Манчева. Домакините кодираха чрез html код в платформата www.programiram.com и представиха разработените от тях уеб страници.

Добри иновативни практики представиха гостуващите екипи в днешния ден. Следваше открит урок по Интерактивен графичен дизайн, на който петокласниците представиха своите графични умения под ръководството на г-жа Елена Тодорова. След кратката почивка дейностите продължиха с по-забавен характер. Увлечени от темата „Воден свят“, учениците създадоха плакати и уеб сайтове. Предварителната обиколка на училищните коридори /по проект „Обичам моето училище“ са изпъстрени с информация за морета и океани/, помогна на гостите да се ориентират и черпят информация, която приложиха в своите проекти – плакати и уеб страници.

Вълнуваща се оказа срещата на нашите гости с Димо Димитров и Габриел Генчев, всепризнати със своите постижения в канадската борба и техния учител и вдъхновител Красимир Костадинов – световен и европейски шампион по канадска борба.

към албума…

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.