Форум „Диалог с младите хора – залог за промяна“

Форум „Диалог с младите хора – залог за промяна“ се състоя на 29.11.2018г.  в Логистичен център АРГИ, град Силистра. Форумът беше открит от Атанаска Атанасова. Диана Бебенова ни запозна с мотивите на ООН и методиката „Time4tea“. Петър Хвърчилов и Виктор Гайдаров ни представиха своя проект „Самолетът_Място“, който е осъществен благодарение на дискусиите, проведени в миналогодишния младежки форум. Представени бяха и модераторите на групите, в които след това бяхме разпределени. Следваше „Time4tea“. Ние бяхме в Работна група 1 и Работна група 4. Темата на Работна група 1 беше „Неформално образование и гражданска активност“. 0бсъдихме как неформалното образование може да се справи с проблемите на учениците и по какъв начин можем да повишим гражданската активност. Работна група 4 обсъдиха „Личностно развитие и работа в екип“. Идеята им беше осъществяването на среща между участниците във форума за няколко дни през пролетната ваканция. След като приключи работата по групите, следваше споделяне и обобщаване на резултатите от дискусиите. Всяка група беше изработила подарък за кмета на община Силистра – Юлиян Найденов, който ще му бъде подарен при срещата, която ще се осъществи между представителите на четирите групи след няколко седмици. Форумът беше закрит като си дадохме обещание да се видим и следващата година и си направихме снимка за спомен.

Впечатленията  от форума споделиха участничките Ясмин Али и Селин Моролу от 10.б клас. Те бяха заедно с Мария-Луиза Христова – педагогически съветник в СУ „ Йордан Йовков“.

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.