Гости от Румъния

В нашето училище имахме удоволствието да посрещнем румънска група – учители и ученици от училище по икономика „Virgil Madgearu“ от  град Плоещ, окръг Прахова, придружени от г-жа Дора Минчева от Община-Тутракан. В групата имаше и ветеран от войната – Николае Димач. На 24 ноември 2018 год. румънската група бе ръководена от професор Самойла Йон заедно с 5 ученици от 11. клас, Воуку Лоредана – учител по румънски език, Попеску Флорентина – начален учител от училище „Profesor N. Simache“, Богдан Йоница – общински съветник от град Прахова. Заедно с нашите ученици от 9. и 10. клас разгледаха училището, кабинетите, обмениха опита си в областта на образованието с нашите учители.

Румънските ни гости предложиха тригодишен договор за партньорство, с идея за организирани взаимни посещения, на които да се посетят исторически места за двете страни, да се организират дейности – спортни, танцови и други, участие в съвместни проекти. Учениците размениха профилите си и обещаха пак да се срещнат.

Гостите от Румъния бяха приети от кмета на Община -Тутракан, а след училищното гостуване се отправиха към Мемориален комплекс „Военна гробница – 1916“, за да поднесат венци в знак на признателност към загиналите техни прадеди.

снимки…

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.