Българският език – лесен и интересен

 

 

 

 

 

 

 

 

 

още снимки…

Петокласниците доказаха, колко е лесно и интересно да изучаваш български език като се състезаваха заедно със своите родители. Състезанието се проведе на 20 март 2018 год. под ръководството на г-жа Елка Стоянова – старши учител по български език и литература. Отборите бяха от представители на двата класа и на родителите на учениците – г-жа Елка Горанова и г-жа Нихал Молла.

Състезателите трябваше да преминат четири кръга от задачи: за норми на българския език, за редактиране, за оценка на информация от непознат текст и да създадат текст по опорни думи. Оспорвано беше състезанието, защото освен за точност, точки получаваха отборите и за време на изпълнение.

Като всяко състезание имаше отбор – победител, тази година беше отборът на Vб клас. Оценяването, както и излъчването на победителя направи председателя на журито – г-жа Венета Александрова, с помощта на Диляна Търпанова и Светлана Стойчева – старши учители по български език и литература.

Присъстваха г-жа Анелия Калдарева – директор на училището, г-жа Красимира Нейчева – библиотекар, ученици от пети клас като публика, с г-жа Тиджен Мехмед и техните класни ръководители. Г-жа Веселина Дякова презентира задачите.

Литературно – музикалната програма в началото на състезанието беше представена от Vа клас, с ръководител г-жа Росица Иванова. А водещи бяха чаровните момичета от VIIIб клас – Диляра и Фунда.

Г-жа Калдарева поздрави и награди участниците в състезанието.

С много труд, старание и хъс,
Към успеха всеки беше устремен.
Беше завладяващо, забавно.
Беше трудно. Беше лесно.