Десета литературна конференция

10 literaturna konferenciqНа 11 и 12 март 2016 г. се проведе Десетата литературна конференция на тема: „Вината, наказанието и прошката в българската литература и култура” в аулата на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

Организаторите на проявата са Регионален инспекторат по образованието в Силистра, ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, със съдействието на Община Силистра.

Участие в нея взеха осем училища в областта: ЕГ „Пейо Яворов”, ПМГ „Св. Климент Охридски”, СОУ „Н. Й. Вапцаров” и ПГСУАУ „Атанас Буров” – гр. Силистра; СОУ „Йордан Йовков” и СОУ „Христо Ботев” – гр. Тутракан; СОУ „Васил Левски”- гр. Дулово и СОУ „Васил Левски”- гр. Главиница.

Конференцията се състоя от три етапа: среща с учениците под формата на семинар в гр. Силистра на 27.11.2015 г.; период на писане на есетата и рецензиране; накрая конференция, на която представиха творенията си. Научен ръководител на младите творци в Десетата литературна конференция отново беше проф. Радослав Радев от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

Участниците в продължение на два дена представиха своите есета, интерпретативни съчинения и разкази като се опитваха да впечатлят аудиторията, да ги заредят с приятни емоции и да спечелят бурните им аплодисменти.

В края на конференцията проф. Радослав Радев обяви номинираните- връчи им грамоти и удостоверения.

От СОУ „Йордан Йовков” участваха 6 ученици. Християна Раева, Петя Димитрова и Габриела Иванова от 11б получиха оценка отличен, а Габриела Крумова от 11а клас, Славена Тодорова от 11б клас и Мелис Юсуф от 11а клас – оценка много добър.

С получените оценки  младите таланти на СОУ „Йордан Йовков” имат право да кандидатстват във Великотърновския университет без явяване на кандидатстудентски изпит по български език.

още снимки…

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.