Девета ученическа литературна конференция

litKonf_3_2014Започна деветата ученическа литературна конференция на тема: „Числата и хората в българската литература и култура“.

На 29.11.2014г. се състоя открит урок в ОЦИД – Тутракан. Учениците от 11б  (с учител по БЕЛ Мария Иванова при СОУ „Йордан Йовков“) имаха удоволствието два учебни часа да интерпретират Вазовата ода „Пайсий“ под ръководството на професор д-р Р. Радев, преподавател във ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“. На урока присъстваха – Анета Ненова, старши експерт по БЕЛ при РИО Силистра; г-жа Златарова, директор на СОУ “Йордан Йовков“; г-жа Анелия Калдарева и г-жа Дияна Русева, пом.-директори; учители по БЕЛ от СОУ “Йордан Йовков“ и СОУ “Христо Ботев“ – гр.Тутракан; учители от гр. Главиница.

Единадесетокласниците от двете тутракански училища и от гр. Главиница, желаещи да участват в конференцията, присъстваха на първия обучителен етап. С проф. д-р Радев уточниха темата и проблемите, върху които трябва да пишат. Вторият подготвителен етап за консултации и рецензиране на текстове ще се проведе до януари 2015г. Третият комуникативен етап ще се проведе до март 2015г.

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.