Нов успех за Пламен Калчев

       ПламенКалчев_1   На 19 май 2013 г. Пламен Бисеров Калчев от 4а клас в СОУ „Йордан Йовков” участва в Първата национална викторина по история в гр. Стара Загора за ученици от 4 до 7 клас.

След отличното му  представяне в трите задочни кръга на състезанието – посветени на Балканската война, на празничната система на българите и третият под надслов „И ний сме дали нещо на света“ ученикът извоюва правото да участва в Големия финал. От общо над 1500 участвали деца от цяла България само 100 бяха допуснати до финала. В град Стара Загора, в частно СОУ “Делфините“,в 10:00 часа, в неделя започна надпреварата. Пламен достойно представи нашето училище и нашия град като спечели 7-мо място сред четвъртокласниците, решавайки доста труден тест на историческа тематика.

Последва тържествено награждаване на участниците от заместник-областния управител на Стара Загора, Директора на Археологическия музей в града и други представителни лица.

Това бе завършекът на успешна поредица от участия на Пламен – общо 18 състезания за тази учебна година – от които 3 на национално ниво. 

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.