Отличия на Националното състезание „Европейско кенгуру“

ПЪРВИ успешен скок с „Европейско кенгуру“

В състезанието взеха участие ученици от СУ „Йордан Йовков“, гр. Тутракан. Мартин Младен Маринов от 1.б клас е победителят в Националното математическо състезание „Европейско кенгуру“, с най-висок резултат от всички първокласници в Силистренска област. Втора по резултат и сребърен медал, сред най-добрите в областта е Сияна Драгомирова Манолова – 1.б клас. Трета по резултат и сребърен медал, сред най-добрите е Андрея Андрианова Радева – 1.б клас. Отлично представяне сред най-добрите са Мирай Айхан Юмер, Борис Ивайлов Милков, Гювен Нурес Поси, Тодор Теодоров Костадинов, Ерен Ремзи Ремзи. Постигнатите успехи са невероятен стимул за бъдещата работа и подготовка на детето.

Информацията предостави: Анелия Христова, класен ръководител на 1.б клас

Трето място и бронзов медал от Националното математическо състезание „Европейско кенгуру“ за Селма Шенол Молла от 9.б клас.

Волейболни срещи и победи!

На 28.04.2022 г. под ръководството на Община Тутракан се проведоха две волейболни срещи между девойки и юноши. Участие взеха ученици от СУ „Христо Ботев“ и СУ „Йордан Йовков“, заедно с техните ръководители по физическо възпитание и спорт. Победители при срещите бяха момичетата на СУ „Христо Ботев“ и момчетата на СУ „Йордан Йовков“.
снимки…

Походът на книгите

Тази седмица беше посветена на Националната кампания за насърчаване на четенето  „Походът на книгите“. На 20.04.2022 г. социалният ни работник Мартина Георгиева „потопи“ учениците от първи и втори клас във вълшебния свят на  народната приказка „Златното момиче“. Учениците слушаха с интерес докато оцветяваха  приказните герои.

снимки…

Информация: Мария-Луиза Христова- педагогически съветник

Седмица на гората /4 – 10 април 2022 г./

 Териториално поделение Държавно горско стопанство „Тутракан“ организира състезание за рисунка на тема: „Моята гора“. На 11.04.2022 г. се проведе награждаването на отличените ученици. За всички участници имаше подаръци и изненади.

I награда – СУ „Йордан Йовков“, гр. Тутракан – 2 “а“ клас

Недялко Петков

Ивайло Димитров

Радомир Ранчев

Катерина Минкова

Ръководител: Маргарита Иванова

II награда – СУ „Йордан Йовков“, гр. Тутракан – 1 “б“ клас

Мирай Юмер

Ръководители: Анелия Христова и Валя Петрова

III награда – СУ „Йордан Йовков“, гр. Тутракан – 4 “а“ клас

Ивелина Петкова

Ръководители: Сабире Кодак и Елена Николова

снимки…

Национално състезание „IT Знайко+“ – 2022

В „А“ група на областния кръг на Националното състезание „IT Знайко+“ са осмокласниците Ивет Стоянова и Диляра Кючук. С право на участие в последния кръг на състезанието са също петокласниците Айлин Халиибрямова, класирана в „А“ група, Семир Рашид и Кристиян Маринов, класирани в „В“ група.

Браво, ученици! Успешно представяне на големия финал!

РЕЗУЛТАТИ ОТ КОНКУРСА „КОЛЕДА В НАС“ 2021 , ОСМО ИЗДАНИЕ

За осми път Интернет телевизия „Аз мога, аз знам” с подкрепата на Държавната агенция за българите в чужбина и Национален дворец на децата проведоха инициативата „Коледа в нас“. Тя е с основна цел да излъчи и номинира организирани Коледни тържества, разкриващи огромния творчески потенциал и енергия, които носят българските учители и деца от страната и извън пределите на Родината при организирането и честването на празника.

На тържествен концерт на 26 март 2022 г. в Национален дворец на децата, гр. София бяха връчени наградите на отличените участници от инициативата „Коледа в нас“ на Интернет телевизията „Аз мога, аз знам“, с подкрепата на Държавната агенция за българите в чужбина и Национален дворец на децата. На живо, по време на тържеството, се включиха от Англия, Кралство Мароко, Испания, Италия, Украйна, Беларус и много участници от България.

Първо място – Грамота и купа  за Компилация „Коледен дух“ в СУ “Йордан Йовков“ гр. Тутракан

Трето място – Грамота и купа за „Коледен поздрав“ от 3.а клас в СУ “Йордан Йовков“ гр. Тутракан

 

Информацията предостави Анелия Христова, класен ръководител на 1.б клас

 

Пролетни спортни игри

На 31.03.2022 г. се проведоха Пролетни спортни игри, в които участие взеха ученици от СУ ,,Й. Йовков“-Тутракан и ученици от СПИ ,,Христо Ботев“- с. Варненци, заедно с техните ръководители г-н Т. Асан, учител по ФВС в СУ,,Й. Йовков“ -Тутракан, г-н А. Ройбов, директор на СПИ ,,Христо Ботев“. Присъстваха учителите г-н С. Змеев, Н. Даил и О. Солак, в ролята на съдия се включи и г-н Кр. Генов. Учениците премериха сили в спорта ,,Тенис на маса“. Участниците в игрите бяха момичета и момчета от трите възрастови групи. В края на игрите се проведе приятелска футболна среща.

Българският език – лесен и интересен

На 30.03.2022 г. в СУ „Йордан Йовков“ се проведе състезанието „Българският език – лесен и интересен“. Отборите от Vа клас и Vб клас се състезаваха в три кръга – „Лабиринт“, „Тайните букви“ и „Счупен телефон“. Учениците показаха знания, умения и компетентности. На първо място се класира отборът на Vб клас, а на второ място – отборът на Vа клас. Всички получиха грамоти и златни и сребърни медали. Гости на състезанието бяха г-жа А. Атанасова, директор, г-жа Е. Тодорова, ст. учител по информационни технологии, г-жа Ж. Атанасова, класен ръководител на 5.. а клас и г-жа Г. Йорданова, класен ръководител на 5. б клас. В ролята на членове на журито се включиха г-жа Елка Стоянова и г-жа Диляна Търпанова, ст. учители по български език и литература и г-жа Нина Михова, учител в ЦОУД – 5. клас

снимки…

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.