Весели празници!

В последния учебен ден за календарната 2021 г. бяха наградени учениците участвали в училищни конкурси  и Национални състезания. Събитието беше  емоционално и вълнуващо. Благодарим на всички за участието! Награждаването приключи с почерпка, която беше предоставена от ръководството на училището.

С пожелание за топли и щастливи празници!

към албума…

Интерактивен урок на тема “Еукариотна клетка”

В СУ “Йордан Йовков” се проведе интерактивен урок на тема “Еукариотна клетка”.

Месец декември е месец на чудеса. Животът е чудо, заражда се от една клетка, затова избрахме урока за клетката и микрокосмоса, който е тя. За да посветим учениците в тайните на клетката, урокът бе представен от ученичката Диляра Рашидова, която е от 12.б клас, профил Природни науки.

Проведеният открит урок по биология и здравно образование беше представен по интерактивен начин, който бързо достигна до съзнанието на учениците от 9.б клас. Чрез мултимедийна презентация, много схеми и междупредметни връзки, урока се усвои от учениците. Знанията от часа бяха проверени и затвърдени с игра в Kahoot!, подготвена от Диляра, в която участваха всички ученици. Преподавателят по биология и здравно образование – Бисерка Симеонова сподели, че искрата вече е запалена и оттук нататък ще има много часове, в които учениците ще бъдат в ролята на учители. Учениците от 9. клас, силно впечатлени от начина на презентиране на Диляра изявиха желание да преподават на по-малките ученици.

Пожелаваме на всички приятели на биологията весели новогодишни празници!

Коледа наближава!

Днес, учениците от Ученическия съвет при СУ „Йордан Йовков“ допринесоха за коледния дух в училище. Те украсиха с много желание и ентусиазъм, за да усетим топлината на Коледа. Г-жа Мария-Луиза Христова благодари на всички класове, които се включиха в инициативата “Да дарим коледна играчка за училище!“

Специални благодарности на г-жа Габриела Йорданова – учител по английски език за съдействието при подреждане на нашата елха от книги!

Изненадите по повод предстоящите празници продължават…

още снимки…

Международен ден на хората с увреждания

Под мотото „Заедно преодоляваме бариерите!“ премина денят в СУ „Йордан Йовков“. Учениците на допълнителна подкрепа заедно с ресурсните си учители, помощник учителя, социалния работник и педагогическия съветник с любезното съдействие на г- н Т. Асан, учител по физическо възпитание и спорт организираха баскетболен турнир. Всички участници в събитието показаха своите умения и спортен дух в областта на играта. Срещата беше емоционална и динамична, завърши с равен резултат!

Преди началото на спортната среща се проведе информационен бюлетин с учениците от двата пети класа, относно Международния ден на хората с увреждания – 03.12.2021 г.

През 2021 г. Спешъл Олимпикс България продължава глобалната кампания ПРИОБЩАВАНЕТО Е РЕВОЛЮЦИЯТА.

В периода 27 ноември – 06 декември 2021 година, Спешъл Олимпикс България в партньорство с Българската федерация по баскетбол и Националната баскетболна лига организират промоционална кампания в подкрепа на Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс’2021. Нашата обща цел e да разширим достъпа до спорт за хората с интелектуални затруднения в България и да променим живота им чрез баскетбола.

снимки…

Информация: Мария-Луиза Христова – педагогически съветник

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.