СОУ „Йордан Йовков“- гр.Тутракан участва в състезанието Spelling Bee 2016

 Bee_2016 Толга Исметов от 7 клас се класира на първо място в училищния кръг на Шестото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 2 март 2016 г. в СОУ Йордан Йовков-гр.Тутракан .Толга Исметов  спелува правилно думата spade (лопата)  и  победи  Добромир Антонов Стоянов от 6 клас, който се класира на второ място. И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 26 март 2016 г. в Разград. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 23 април в София.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6500 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 274 училища в страната  от 27 февруари  до 2 март 2016 г. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.

 Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победител в миналогодишното състезание е  тринадесетгодишният Теодор Енчев от ОУ „Димитър Благоев“, гр. Велико Търново.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Шенел Кантарова – старши учител по английски език