Финалът на „Проектът на нашия клас – за живот без тютюн 7”

Sofiq_18_06_2015На 18 юни 2015 год, в Министерство на здравеопазването се състоя Награждаване на победителите в Националния ученически конкурс „Проектът на нашия клас – за живот без тютюн 7”. Десетокласничките Айгюл Сюлюман, Мелис Юсуф, Мине Осман и техния класен ръководител г-жа Нели Манчева присъстваха на церемонията, за да получат наградите за третото място, което заеха в конкурса. Учениците от 10а клас от месец ноември 2014 год. до месец май 2015 год. проведоха редица дейности, за да реализират и доведат до край своя проект на тема „Какво печелим, ако не употребяваме тютюневи изделия?“.

Участие в церемонията по награждаване взеха министърът на здравеопазването д-р Петър Москов, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, заместник-министърът на образованието и науката г-жа Ваня Кастрева, заместник-министърът на културата г-н Боил Банов и г-н Христо Христов, съветник към Представителството на Европейската комисия в България.

Благодарим на Община-Тутракан, за предоставената възможност представителите на 10а клас да пътуват до гр. София и да участват в тържественото награждаване.

Към албума…

Най-добрите в състезанието „Българският език – лесен и интересен“

EStoqnovaНа 1 юни 2015 год. , в сградата на Общинския съвет, гр. Тутракан се проведе вторият етап на състезанието „Българският език – лесен и интересен“. Домакин бе нашето училище. Участниците бяха отборите на СОУ „Йордан Йовков“, на СОУ „Христо Ботев“ и на родителите – Иванка Морарова и Румяна Маринова.

Знанията на учениците и родителите бяха оценявани от жури в състав: председател – г-жа Стефка Станкова, директор на Дирекция „Хуманитарни дейности“, членове – г-жа Венета Александрова, преподавател по български език и литература в СОУ „Йордан Йовков“, г-жа Анка Козарева, библиотекар в СОУ „Христо Ботев“.

На първо място бяха класирани учениците от отбора на СОУ „Йордан Йовков“ със 73 точки, на второ място отборът на родителите с 60 точки, а на трето място с 59 точки бяха учениците от отбора на СОУ „Христо Ботев“.

Наградите бяха осигурени от Община-Тутракан, за което ние им благодарим.

Г-жа Елка Стоянова поздравява Хаят, Ивелина и Диляра от Vа клас за достойното представяне и им желае нови успехи в овладяването на българския език.

към албума…

Международни и Национални отличия за Габриела Иванова

Gabi_2015Три втори места от Международни и Национални състезания – гордост за СОУ „Йордан Йовков“ получи десетокласничката Габриела Минчева Иванова. През последните два месеца ученичката показа отлични познания в областите История и цивилизация, Биология и здравно образование, Информатика и информационни технологии. Ръководител на Габриела, вземащ основно участие в нейните успехи, е г-жа Елена Тодорова – учител по информатика и информационни технологии.

В Международният ученически конкурс „Заедно в XXI век“ бе отличена нейната презентация на тема „Спомени в чаша“. Безспорен успех е и второто място в Международният екологичен форум „Сребърна 2015“, където консултант е и старши учителя по биология и здравно образование и английски език, г-жа Диана Цвяткова. Образователният уеб сайт “Калимок говори“ впечатли журито на конкурса. Така ученичката вече има право на национална стипендия за стимулиране на деца с изявени дарби.

Специални благодарности на еколога на Община-Тутракан, г-н В. Ташев, на

Исторически музей, гр. Тутракан и на Обединен детски център, гр. Тутракан за оказаната помощ.

Третият конкурс, в който Габриела бе отличена с второ място е Националния ученически конкурс „Не се гаси туй, що на гасне“, посветен на 70 годишнината от победата над хитлерофашизма.

към албума…