Прием след 7 клас

Днес стартира приема на документи на учениците желаещи да кандидатстват  след седми клас за профил „Природоматематически“ в СОУ „Й. Йовков“ . Крайният срок за подаване на заявления за първи етап на приема е 21.06.2013 год.

Балът за кандидатстване в профила се образува от оценките от положените тестове по Български език и литература и Математика, утроената оценка от теста по Математика, оценките по предметите Математика и Биология и здравно образование от свидетелството за завършен седми клас.

Обучението в профил „Природоматематически“ е от седми до дванадесети клас. В осми клас се изучава интензивно английски език, а в девети клас се избира още един чужд език – руски или френски. Профилиращите предмети са Математика, Английски език и Биология и здравно образование.

Отличени ученици на Международни и Национални състезания

–          Национален ученически конкурс „Зелена планета -2013“

Първа награда за Луиза Ганева от 12б клас в раздел „Еко обектив“ – конкурс за фоторепортажи за екологична социално полезна дейност.

Втора награда за Габриела Иванова от 8б клас в раздел „Съвременни технологии в услуга на природата“ – конкурс за сайтове.

Ръководители на момичетата са г-жа Елена Тодорова и г-жа  Мария Кирякова.

Организатори на националния етап на Международния детски екологичен форум „Зелената планета 2013“ са фондация „Устойчиво развитие за България“, Руския културно-информационен център и Националния дворец на децата.

–          Национален исторически конкурс , фондация „Ценности“

 Грамота за участие на Радина Великова от 11а клас за разработка на тема „Толерантността на българския народ – заедно, въпреки различията“.  Ръководител на Радина е г-жа Димитричка Христова.

–           Национален ученически конкурс "Не се гаси туй, що на гасне", Национално движение русофили

  Трето място за Деана Акпунарлиева от 11а клас. Ръководител- г-жа Димитричка Христова – старши учител по История и цивилизация.